Pogosta vprašanja

ODGOVORI NA VSA VAŠA VPRAŠANJA

SPLOŠNA VPRAŠANJA

Kdo stoji za vsem skupaj?

Naj gre za brezplačno ali plačljivo gostovanje za vsem skupaj stoji podjetje Webicom d.o.o., ki storitve opravlja že od leta 2003. Gre za slovensko podjetje z dolgoletnimi izkušnjami in sedaj že več kot uveljaljeno blagovno znamko tako, da ste v varnih rokah.

Ali poleg spletnega gostovanja in registracije domen ponujate še kakšne druge stortive?

Da, ponujamo in nabor naših storitev je precej velik. Ponujamo skoraj vse IT storitve, kar se tiče spletnih storitev pa tudi vse vrste oblačnih storitev kot so VPS strežniki, prostor na strežniku za hrambo podatkov, izdelavo spletnih strani in zahtevnih aplikacij ter trgovin...

Kje imate nameščeno vašo opremo?

Naša oprema je nameščena na dveh lokacijah v Sloveniji in sicer manjši del v Mariboru in preostanek, ki je glavni del naše infrastrukture v Ljubljani. V Mariboru imamo opremo nameščeno v IT centru podjetja A1 (bivši AMIS) v Ljublajni pa v IT centru podjetja Telemach. V obeh primerih imamo v njihovih IT podatkovnih centrih najete strežniške omare v njih pa lastno opremo, ki jo tudi redno posodabljamo in vzdržujemo.

Kakšen je vaš pravilnik glede masovnega pošiljanja elektronske pošte?

Pravila so precej odvisna od tega kakšne vrste paket za spletno gostovanje boste izbrali. Načloma pa imamo standardno omejitev, ki se začne pri 250 mailov na uro pa tja do 1000 pri večjih paketih. Pri brezplačnem gostovanju pa je ta omejitev že pri 20.

Katero verzijo php in mysql uporabljate?

Naši sistemi so postavljeni tako, da boste lahko sami izbrali verzijo php in izbirali boste lahko med 5.6, 7.0, 7.1 in 7.2. Php verzijo boste lahko izbrali v vaši kontrolni plošči Cpanel. Prav tako boste lahko pri vsaki od php verzij sami dodali ali odstranili določene module in sami urejali php.ini.
Mysql verzijo pa imamo ponavadi Mariadb10 oz novejše na nekatrih strežnikh pa Mysql 5.6 starejših pa nimamo več v uporabi.

BREZPLAČNO GOSTOVANJE

Ali se bodo na moji strani pojavljale kakšne reklame?

Ne! Nobenih reklam ne bo na vaši spletni strani kljub temu, da boste uporabljali brezplačno gostovanje.

Kako dolgo pa bom lahko uporabljal brezplačno gostovanje?

Brezplačno gostovanje boste lahko uporabljali toliko časa kolikor boste želeli oz. imeli pri nas urejeno podaljšanje domene. Če boste domeno prenesli drugam brez naše vednosti ali sporočili, da se selite se istočasno prekine brezplačno gostovanje in izbriše spletna stran in el. pošta.

Kaj če enkrat vmes 200MB postane premalo ali lahko nadgradim paket in ostanem pri vas?

Seveda lahko! To je tudi naš cilj, da v času uporabe brezplačnega gostovanja spoznate, da naši strežniki delujejo zelo hitro in stabilno in boste z veseljem pri nas naročili plačljivo spletno gostovanje. Če pa vam bo zadostovalo brezplačno spletno gostovanje v okviru kapacitet paketa pa tudi nimamo nič proti.

Ali lahko pošiljam masovno pošto na brezplačnem gostovanju?

Ne to žal ne smete. Tudi na plačljivih gostovanjih so omejitve na brezplačenm pa še toliko večja tako, da pred naročilom preverite opis paketa kjer so navedene vse karakteristike paketa in tudi informacja koliko mailov na uro lahko pošljete.

Ali mi pripada tehnična podpora pri brezplačnem gostovanje?

Žal ne in to moramo pošteno povedati. Ne pripada vam telefonska podpra kot tudi vam ne pripada podpora preko email-a ali sistema za podporo. Kot uporabnik brezplačnega spletnega gostovanja se strinajte, da je storitev na voljo po sistemu "vzemi ali pusti" vendar se z vsemi težavami ubadate popolnoma sami. Na podporne zahtevke uporabnikov brezplačnega gostovanja ne odgovarjamo. Uporabniki brezplačnega gostovanja lahko načeloma le sporočijo, če se jim zdi, da gre za napako strežnika in pa zaprosi za deblokado IP-ja v primeru, da bi naš požarni zid zablokiral IP uporabnika. Sicer pa za uporabo storitev se mora uporabnik angažirati sam in si pomagati z obsežno bazo znanja, ki mu je na voljo v našem sistemu. Lahko pa vedno naročite plačljivo podporo.

Koliko pa me stane plačljiva podpora?

V primeru, da boste kljub obsežnim navodilom iz baze znanja potrebovali našo pommoč vas odprtje enega zahtevka za en primer stane 5 EUR + DDV. Zahtevke, ki jih lahko odprete so vezani na:
-Nastavitve in uporabo Cpanel kontrolne plošče
-Email nastavitev za en poštni predal v en vaš poštni odjemalec
-Pomoč pri nalaganju že narejene spletne strani

PLAČLJIVO GOSTOVANJE

Ali na paketu gostovanja lahko gostim več domen oz. spletnih strani?

Da, gostite lahko neomejeno število domen oz. spletnih sani. Omejeni ste le z prostorom in dodeljenimi zmogljivostmi kot so CPU in RAM. V primeru, da boste imeli več spletnih strani, ki so dobro obiskane se lahko zgodi, da bo vse skupaj začelo delati počasneje, ker bo dodeljen CPU ali RAM že zapolnjen. V takem primeru boste lahko naredili nadgradnjo paketa ali pa dokupili le določene kapacitete recimo samo CPU jedra ali samo RAM ali pa oboje. Seveda lahko kadarkoli dokupite tudi prostor, če ga bo primanjkovalo.

Ali nudite pomoč pri odpravi napak na spletni strani?

Da, ponujamo vendar gre v večini primerov za dodatno plačljivo podporo, če spletne strani nismo izdelali pri nas. Če pa bo šlo res samo za malenkost pa bomo pomagali brezplačno.

Spletno gostovanje trenutno že uporabljam pri konkurenci ali mi ga brezplačno preselite?

V kolikor imate spletno gostovanje, ki ima Cpanel kontrolno ploščo vam bomo vašo spletno stran in el. pošto preselili brezplačno. V primeru drugih sistemov pa prvo preverimo kakšna orodja imamo na voljo in vam potem sporočimo ali vam bomo preselili brezplačno ali pa bi vas to nekaj malega dodatno stalo.

Kakšne dosotope mi boste omogočili do mojega spletnega gostovanja?

V prvi vrsti boste imeli ftp dostop in seveda CPanel kontrolno ploščo v slovenskem jeziku. Na željo naročnika lahko vklopimo tudi SSH dostop. Ker pa v osnovi SSH dostop ne omogočamo mora naročnik za vklop SSH dostopa zaprositi naknadno preko podpornega sistema.

Ali mi pripada tehnična podpora pri plačljivem gostovanju?

Da. 24/7 lahko prijavite težave preko našega podpornega sistema v času delovnika pa tudi pokličete. Brezplačna podpra vam priada za vse vrste težav, ki so posledica nepravilnega delovanja naših sistemov. Pomagali vam bomo tudi z navodili recimo kako namestiti email naslov v vaš poštni odjemalec ali pa kako uporabiti kakšno funkcijo v kontrolni plošči in podobno.

PLAČILA

Kakšne vrste plačil sprejemate?

Sprejemamo plačila na naš TRR pri SKB banki ter Paypal in preko paypala lahko plačate tudi s kreditnimi karticami.

Če ne bom zadovoljen ali lahko uveljavim reklamacijo in zahtevam denar nazaj?

Seveda lahko. 15 dni od dneva prejetega plačila ali aktivirane storitve nudimo garancijo na zadovoljsto in lahko zahtevate vrračilo denarja. Na registraicjo domen pa žal to ne velja in v primeru, da boste zahtevali vračilo denarja bo znesek za domno odštet saj domena ostane vaša in jo lahko preselite drugam ali pa jo imate še naprej pri nas. V primeru, da je bila domena prodana po akcijski ceni v sklopu druge storitve se v primeru reklamacije znesek za domeno odbije po polni ceni iz našega cenika domen.

Kako poteka naročanje?

Preko naše spletne strani naredite naročilo in po oddanem naročilu boste na vaš email prejeli ponudbo. Ko oz. če plačate ponudbo (plačilo ponudbe vas ne zavezuje k plačilu in lahko odstopite od naročila) boste prejeli dostopne podatke in v primeru domen bo aktivirana (registrirana) tudi vaša domena. V roku 7 delovnih dni boste na vaš email prejeli še račun za plačilo na podlagi ponudbe.

Ali pošiljate račune in ostalo dokumentacijo tudi po navadni pošti?

Načeloma ne. Vse dokumente od dostopnih podatkov do računov pošiljamo izključno preko el. pošte vendar so dokumenti podpisani in po standardih, ki so predpisani.

POMEBNO O DOMENAH

Je zamenjava domene možna?

Ne! Tudi, če se zmotite le pri eni črki domene ne morete zamenjati. Vska že registriran domena ostane vša last in veljavna do izteka njene veljavnosti vendar je ne rabite uporabljati, če ste se zmotili.

Ali lahko zahtevam vračilo denarja za domeno?

Ne! V nobenem primeru ne morete zahtevati denarja za že registrirano domeno.

Ali lahko domeno prenesem k drugemu ponudniku?

Da! Če imate do nas poravnane vse obveznosti lahko pridobite EPP kodo in domeno preselite drugam.

Ali lahko domeno od drugega ponudnika prenesem k vam?

Da! Recimo, če bi želeli za vašo že obsttoječo domeno izkoristiti našo ponudbo brezplačnega gostovnja lahko domeno prenesete k nam in jo istočasno podaljšate za eno leto od neva, ko bi sicer potekla in s tem že izpolnjujete pogoj za uporabno brezplačnega gostovanja. Lahko pa domeno ali več njih brezplačno preneste k nam brez, da se jo/jih mora podaljšati.